NIEUWS

Weer aan het werk, zin of geen zin ?
24-09-2009

60 procent van de werknemers vindt het leuk om na de vakantie weer aan de slag te gaan. Dit percentage is ten opzichte van 2008 gestegen met zes procent. Toen gaf bijna de helft van de werknemers aan te balen dat ze weer aan de slag moesten na de zomer.

Dit jaar is er wederom onderzocht hoe werknemers er tegenover staan om na hun vakantie weer te gaan werken. Ruim 860 respondenten deden mee aan het online onderzoek. 

Aan de slag
Ruim een kwart (27%) van de werknemers vindt de vakantie lang genoeg en gaat graag weer aan de slag. Daarnaast vindt 33 % van alle respondenten het jammer dat de vakantie afgelopen is, maar vindt het wel leuk om weer te gaan werken. De overige 40% van de respondenten baalt wanneer zij weer moeten werken na de vakantie. Zij geven aan geen zin te hebben om weer aan de slag te gaan. 

Motivatie
"Het is opvallend dat werknemers, ondanks de zware economische tijden op veel werkvloeren, toch weer graag terugkomen na hun zomervakantie," reageert Michel de Lassacquère, algemeen directeur van Unique Uitzendbureau, op de resultaten. "De crisis vergt in sommige bedrijven meer inzet of flexibiliteit van personeel. De meeste werknemers staan hier open voor om het bedrijf bij te staan in moeilijke tijden en op deze manier proberen zij ook hun baan veilig te stellen. De motivatie om na de vakantie deze draad weer op te pakken kan hierdoor ook groter zijn dan andere jaren. Al met al is het fijn om te zien dat zoveel werknemers met frisse moed weer aan het werk gaan na de vakantie."

« Terug naar het overzicht
 
   
SBR