NIEUWS

Vier tips om als vrouw hogerop te komen
24-09-2009

"Deze week stond in de Volkskrant een artikel over het advocatenkantoor Loyens & Loeff in Amsterdam dat mannelijk senior management op een bewustwordingscursus stuurt. Dit diversiteitbeleid heeft tot doel meer vrouwen in hogere posities en als partner aan te stellen. Nu is slechts acht procent van het topmanagement of als partner, een vrouw.

Vered Neta, trainer en coach van Open Circles Academy en expert in ‘vrouwen en leiderschap’: "Dat bedrijven er veel aan doen om meer vrouwen in de top te hebben is prima maar slechts één kant van de medaille. Vrouwen met potentie kennen onvoldoende hun mogelijkheden of benutten die te weinig. Het is ons doel om te helpen bij het identificeren en doorbreken van de verborgen obstakels die mogelijke vrouwelijke kandidaten er van weerhouden om hun volledige potentieel te bereiken op zakelijk gebied. En dat levert ook altijd persoonlijk succes op."

Vier tips:
- Wacht niet tot uw capaciteiten door een ander erkend worden. Neem het initiatief.
- Wees niet verlegen en promoot uzelf binnen en buiten kantoor door artikelen te schrijven die uw kwaliteiten tonen en benut netwerken waarin u laat weten wat uw ambities zijn.
- Denk niet dat u moet kiezen tussen óf een carrière óf een gezinsleven. Wees creatief en beantwoordt de volgende vraag zelf; Hoe kan ik beiden realiseren?
- Laat weten wat u wilt (salaris, functie, loopbaan) en aanvaardt de consequenties.

« Terug naar het overzicht
 
   
SBR