NIEUWS

In zeven stappen naar een onvergetelijk bedrijfsuitje
15-10-2009

Een bedrijfsuitje kan goed zijn voor de onderlinge sfeer en bovendien de samenwerking ten goede komen. Best nuttig om zo nu en dan een uitje met een deel van of alle medewerkers te organiseren dus. Maar hoe organiseert u dat zo gestroomlijnd mogelijk?

De OVP geeft u enige tips:

1. Wat is het doel?
Gaat het om teambuilding of heeft u iets te vieren? 

2. Wie mag er mee?
Het hangt grotendeels van het doel van het uitje af of de partners mee mogen. Wilt u de teamgeest verbeteren, dan hoeven de partners niet uitgenodigd te worden. Bij een feest, is dat zeker wel een optie. 

3. Wat mag het kosten?

Hoeveel mensen gaan er mee en hoeveel wilt u maximaal uitgeven? Wat is er dan mogelijk? 

4. Wat zijn de wensen?

Informeer bij de medewerkers naar hun wensen omtrent het uitje. Blijf daar het liefst zo dicht mogelijk bij in de buurt. Dan heeft u de meeste kans dat het uitje gewaardeerd wordt. 

5. Hoe wordt het budget verdeeld?

Bezuinig bij voorkeur niet op het samen eten; juist dat is voor veel mensen belangrijk. De hoofdactiviteit mag best iets minder kosten, als er daardoor meer geld overblijft voor het eten en drinken.

6. Hoe wordt het vervoer geregeld?
U wilt niet dat mensen niet kunnen komen omdat ze geen vervoer hebben of dat ze verdwalen en dus te laat komen. Ook wilt u niet dat de deelnemers na afloop met een borrel op achter het stuur gaat zitten. Probeer dan het vervoer voor de medewerkers te regelen.

7. Waar gaat u het uitje boeken?

Er zijn veel gespecialiseerde bedrijven in bedrijfsuitjes. Het is handig is om drie opties te kiezen die het beste passen bij u en uw personeel. Beslis vervolgens op basis van prijs en beschikbaarheid. Probeer het zo te organiseren dat zoveel mogelijk personeelsleden het leuk vinden. Vergeet vervolgens niet iedereen uit te nodigen.

Bedrijfsuitje voor vijrgezelle werknemers:

Het merendeel van de singles ziet wel iets in een speciaal voor hen georganiseerd bedrijfsuitje. Maar liefst 72 procent van de vrijgezelle werknemers zou een dergelijk initiatief van de baas waarderen en kijkt uit naar een nadere kennismaking met zijn of haar single collega’s.

Dit blijkt uit een recent gehouden enquête door Online Magazine Singlessite.nl. Iedereen kent ze wel: het bedrijfsuitje waarbij de partner mee mag. De single werknemer komt er daarbij vergeleken maar karig af. Want waar de werknemer mét een thuisfront geregeld in de watten wordt gelegd, valt de werknemer zonder partner buiten de boot. 72 procent van hen staat dan ook positief tegenover een personeelsuitje met alleen de vrijgezelle collega’s. Zo laten ze weten graag nieuwe mensen te ontmoeten, best nieuwsgierig te zijn naar hun single collega’s en het wel prettig te vinden om enkel met gelijkgestemden op een personeelsfeest te verschijnen. Zo’n 62 procent van de ondervraagden zegt dan ook vrijwel zeker te komen opdagen bij een soortgelijk initiatief van de werkgever. « Terug naar het overzicht
 
   
SBR