NIEUWS

SHELL vanaf nu TANKPUNT Prinsenbeek
02-02-2010

De brandstoffenhandel “de Moriaan” werd in 1903 op 1 mei overgenomen door Johannes Berkman en handelde onder de naam van Johannes Berkman N.V.

Cornelis Pieter Berkman en Pieter Cornelis Berkman volgden hun vader op waarna Johannes Berkman de zoon van Pieter Cornelis Berkman  de activiteiten heeft voortgezet. Twee zoons van deze derde generatie Pieter en Jan  hebben het stokje overgenomen en hebben hun zetel in het in mooie bedrijfspand aan de Tuindersweg te Barendrecht.

Een familiebedrijf dat meer dan 100 jaar bestaat, zeker in de huidige vluchtige wereld lijkt een prestatie die niet meer van deze tijd is. Tijden veranderen. Maar dat is natuurlijk nooit anders geweest. Is het juist de uitdaging om ontwikkelingen te onderkennen en daar op in te spelen? Dat heeft een eeuw Berkman ons wel geleerd. Berkman van toen naar nu. Van Kolen naar brandstof, auto’s en transport. Van één pk naar meer dan 150. Van vader naar zoon. Van eenmanszaak naar diverse Berkman-bedrijven met vestigingen in Amersfoort, Antwerpen, Vietnam, China en India.

In de afgelopen honderd jaar is ons familiebedrijf uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke leveranciers van motor, brandstoffen en smeermiddelen in Zuidwest-Nederland. Deze positie hebben wij bereikt door het nauwgezet volgen van marktontwikkelingen en benutten van kansen en mogelijkheden.

Tot zover een stukje historie van Berkman, de rest vindt plaats in de toekomst die wij als uitdaging zien en met veel plezier en vertrouwen tegemoet gaan op het vertrouwde adres: VALDIJK 3 in PRINSENBEEK.
« Terug naar het overzicht
 
   
SBR