NIEUWS

Kerstverlichting en Kerstboom 2010
23-10-2010

De ondernemersvereniging Prinsenbeek is op dit moment druk bezig met het gereed maken van de kerstverlichting om het dorp gezellig aan te kleden tijdens de aankomende feestdagen. Volgens planning wordt de verlichting eind November opgehangen, en zal er ook verlichting komen te hangen in de Beeksestraat, Kapelstraat, Markt, Schoolstraat, Groenstraat en de Valdijk. De extra kosten welke de nieuwe verlichting gaat kosten wordt verdeeld onder de aangesloten winkeliers welke lid zijn van de OVP. Het bestuur is van mening dat ook niet OVP leden bij moeten dragen voor deze kosten. Het bestuur beraad zich nog over de juiste manier van aanpak om de niet OVP winkeliers een bijdrage te laten betalen. Uiteraard proberen wij in eerste instantie niet OVP aangesloten te krijgen bij de OVP om dit probleem op te lossen. De geschatte investering voor de extra verlichting is geraamd op 10.000 euro. Door de keuze van het bestuur om te investeren in eigen kerstverlichting is het niet meer mogelijk om andere evenementen financieel te ondersteunen.


 
Omdat de gemeente Breda heeft aangegeven te willen bezuinigen op diverse vlakken heeft de gemeente besloten om de kerstbomen welke in alle Bredase dorpen zouden komen te staan niet meer te plaatsen dit jaar. Zo komt er dus geen kerstboom op de Markt te Prinsenbeek. Het OVP bestuur heeft besloten ervoor te zorgen dat er dit jaar wel en grote kerstboom wordt geplaatst op de Markt, welke eveneens van kerstverlichting wordt voorzien. Zo kunnen de inwoners van Prinsenbeek toch genieten van een kerstboom en kerststal, welke ook eigendom van de OVP is tijdens de aankomende feestdagen.
 
Binnen het bestuur is verder besproken om het dorp te voorzien van een geluidsinstallatie, zodat het winkelend publiek gezellige achtergrondmuziek te horen krijgt. Voor de sinterklaas wordt sinterklaasmuziek gespeeld en voor de kerstdagen gezellige kerstmuziek. Hierdoor probeert de OVP het dorp aantrekkelijk en sfeervoller te maken voor het winkelende publiek.
 


« Terug naar het overzicht
 
   
SBR