NIEUWS

Moeten we het WC papier ook bewaren ?
18-01-2011

Straks ook nog het wc-papier bewaren ?

Het maakte nogal wat los, ons overzicht van wat je als zelfstandige allemaal moet bewaren van de fiscus. Tientallen ondernemers reageerden op de vraag 'Gaat de Belastingdienst hierin te ver?'. "Zelfs offertes bewaren? Dacht het niet!" Een selectie uit de reacties. 

Het is een behoorlijke waslijst, de zaken die je als ondernemer van de fiscus moet bijhouden in de administratie. Je zou bijna kunnen stellen dat het maken van een overzicht overbodig is, want de Belastingdienst gaat ervan uit dat een ondernemer 'alles wat wordt vastgelegd' achter de hand houdt, zélfs kladpapiertjes.

'Gaat de Belastingdienst te ver?' vroegen wij ons af.
Zo reageerde een aantal collega-ondernemers:

"Dit is weer een frappant voorbeeld van absoluut doorgeschoten bemoeizucht en bureaucratie. Om nog maar niet te spreken van een verheviging van de chronische achterdocht dat ondernemers de zaak tillen!"

"Wat moet de fisus met offertes die niks opleverden? Wat levert dat voor zinvolle informatie op? Offertes zijn maatwerk, ze zijn dus vaak later niet meer bruikbaar. Ik zie er absoluut de zin niet van in ze te bewaren. 
Kortom: niet doen!!"

"Dan kunnen we er wel een magazijntje bijbouwen als we alles moeten bewaren"

"Ik vind dat de Belastingdienst hierin veel en veel te ver gaat. Straks moeten we ook nog het gebruikte toiletpapier gaan bewaren, zeker?"« Terug naar het overzicht
 
   
SBR