NIEUWS

Visoorlog in Prinsenbeek
23-01-2012

Vishandel De Ruijter uit Breda is niet van plan om zijn standplaats op de Prinsenbeekse Markt op woensdag in te ruilen voor de dinsdag.

De gemeente Breda had de eerder verstrekte vergunning ingetrokken en De Ruijter tekende hiertegen bezwaar aan. Afgelopen week kwam de zaak in de beroepscommissie. De kraam van Vishandel De Ruijter staat sinds mei op woensdag voor de kiosk op de Prinsenbeekse Markt en had hiervoor ook een vergunning. In de afgegeven vergunning stond per abuis niet vermeld dat die voor de dinsdag geldt. Twee andere Prinsenbeekse vishandelaren hadden deze in hun ogen onrechtmatige situatie bij de gemeente aangekaart omdat ze ervan overtuigd waren dat de vergunning niet klopte.

In het standplaatsenbeleid staat dat er op gemeentegrond op de Markt in Prinsenbeek ruimte is voor een viskraam op dinsdag, donderdag en zaterdag. De gemeente moet dat eigen beleid volgen en liet De Ruijter weten dat hij daarom per afgelopen 1 september alleen nog op de dinsdag met zijn kraam op die plek zou mogen staan. Vishandel De Ruijter diende vervolgens bezwaar in tegen het gedeeltelijk toegewezen handhavingsverzoek van Vishandel Sins uit Prinsenbeek. Volgens de advocaat van De Ruijter is diens vergunning voor de woensdag voor onbepaalde tijd geldig, waarmee hij legaal zijn standplaats heeft. B en W nemen over zes weken een besluit.« Terug naar het overzicht
 
   
SBR